ua en ru

У ЄС сподіваються, що Рада 19 листопада ухвалить усі євроінтеграційні закони

У Євросоюзі сподіваються, що Верховна Рада України 19 листопада 2013 р. ухвалить усі євроінтеграційні закони. Про це заявила лідер фракції зелених у Європарламенті Ребекка Хармс.

У Євросоюзі сподіваються, що Верховна Рада України 19 листопада 2013 р. ухвалить усі євроінтеграційні закони. Про це заявила лідер фракції зелених у Європарламенті Ребекка Хармс (на фото), пише "Комерсант-Україна".

"Я йшла на засідання налаштованою скептично. Та й звіт, як ви розумієте, дуже розчаровував, адже закон (про виїзд ув'язненених за кордон на лікування) так і не прийнятий. Тим не менш, Коксу і Кваснєвському вдалося переконати нас, що шанс залишається. Ще є надія, що у вівторок парламент прийме цей закон", - заявила Хармс по закінченню переговорів у Європарламенті.

Вона не стала заперечувати, що останні дії української влади дають привід побоюватися навмисного зриву підписання УА українською стороною.

"Але навіть якщо він (Віктор Янукович) хоче цього, то ми у Євросоюзі цього не хочемо. Після місяців складних переговорів нам не варто говорити "ні". Потрібно дати ще один шанс", - наголосила Хармс.

В результаті Європарламент продовжив час роботи місії на безпрецедентних умовах - не встановивши дату її наступної доповіді у Європарламенті. По суті, Кокс і Кваснєвський зможуть продовжувати діалог з Києвом аж до дня вільнюського саміту. Крім того, ЄП звернеться до Ради ЄС, засідання якої відбудеться 18 листопада, із проханням, щоб і вона відклала ухвалення рішення щодо України.

Нагадаємо, місія Європарламенту у складі екс-Президента Польщі Олександра Кваснєвського і екс-президента ЄП Пета Кокса поодовжена до саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі, який відбудеться 28-29 листопада.

Як повідомлялося, народні депутати України наступного пленарного тижня - з 19 по 22 листопада 2013 р. - планують розглянути всі євроінтеграційні законопроекти: про прокуратуру, про зміни до виборчого законодавства і чотири законопроекти про лікування Юлії Тимошенко.