ua en ru

У Черкасах святкування Дня Перемоги почнеться на 2 тижні раніше, щоб не допустити мітингу опозиції, - ВО "Батьківщина"

У Черкасах на Соборній площі, де сьогодні, 25 квітня 2013 р., мав відбутися мітинг опозиції "Вставай, Україно!" місцева влада запланувала концерт до Дня Перемоги, який відзначається лише через два тижні. Про це повідомила прес-служба ВО "Батьківщина".

"Як стало відомо, учора в навчальні заклади Черкас надходили дзвінки з обласного управління освіти і науки та методичного кабінету з вимогою забезпечити виступи шкільних творчих колективів на концерті до Дня Перемоги. При чому про це повідомляли в примусовому порядку" - йдеться у повідомленні.

Цей захід, за планами місцевої влади, має розпочатися на Соборній площі у той самий час, що й збір учасників маршу "Вставай, Україно!".

"Повідомляємо, марш "Вставай, Україно!" в Черкасах, як і заплановано, розпочнеться о 17:00 від площі Дружби Народів. Проте марш рушить не до Соборної, а до Театральної площі, де й відбудеться мітинг", - йдеься в повідомленні.

Нагадаємо, 12 квітня 2013 р. влада Харкова, намагаючись завадити проведенню акції "Вставай, Україно!", заблокувала площу Рози Люксембург, звідки мав рушати марш, зчепленими трамваями. Усі три мости, які ведуть від площі Рози Люксембург до площі Руднєва, де мав пройти мітинг, було перекрито. По вулицях було відкрито каналізаційні люки, з яких текла вода, й начебто велися ремонтні роботи.

Читайте також: Харків. Заходи з недопущення мітингу опозиції