ua en ru

В АПУ виключають рух російських колон з гуманітарним вантажем по Україні

В Адміністрації Президента України виключають рух російських колон з гуманітарним вантажем по Україні. Про це на брифінгу заявив заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий

В Адміністрації Президента України виключають рух російських колон з гуманітарним вантажем по Україні. Про це на брифінгу заявив заступник глави Адміністрації Президента України Валерій Чалий (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми зараз не розглядаємо будь-якого руху російських колон по українській території. Ця доставка повинна пройти за звичайною процедурою: доставка на кордон, у транзитній зоні митне оформлення... і далі Червоний Хрест доставить цю допомогу за призначенням. Як я знаю на даний момент, позиція наступна: ця допомога буде перезавантажена на ті транспортні засоби, які Червоний Хрест тут орендує. Таким чином, ми не допустимо будь-якого супроводу з боку Росії", - сказав Чалий.

Раніше на брифінгу спікер інформцентру РНБО Андрій Лисенко заявив, що в Росії такі конвої вже формуються і готові до відправки на територію України.