ua en ru

Україна відновлює курс на євроатлантичну інтеграцію, - Порошенко

Україна відновлює курс на євроатлантичну інтеграцію, - Порошенко
Україна відновлює курс на євроатлантичну інтеграцію.

Україна відновлює курс на євроатлантичну інтеграцію. Про це Президент України Петро Порошенко заявив у зверненні до членів Парламентської Асамблеї НАТО, зачитаному сьогодні на 60-й сесії Асамблеї в Гаазі його радником Ростиславом Павленком, передає "ЄС-Плюс".

"Наша країна рішуче відновлює політичний курс на інтеграцію в євроатлантичний простір безпеки. Курс відображає бажання українських громадян", - йдеться у зверненні.

Порошенко підкреслив, що Україна потребує захисту суверенітету та територіальної цілісності, посилення оборонних здібностей, демократичних інститутів і в реалізації політичних та економічних реформ.

"Нам потрібна термінова й ефективна підтримка з боку наших партнерів в Альянсі. Тільки разом ми можемо подолати серйозні загрози європейській безпеці, поставлені нелегальними діями Росії. Сьогодні Україна - на вістрі боротьби з тероризмом у Європі", - написав Порошенко.

Він також висловив переконаність у тому, що необхідні спільні зусилля України і НАТО для того, щоб зупинити агресора і змусити його дотримуватися досягнутих угод.

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко заявив, що рішення про вступ України в НАТО буде прийнято на референдумі.