ua en ru

Рішення про вступ України до НАТО буде ухвалене на референдумі, - Порошенко

Рішення про вступ України до НАТО буде ухвалене на референдумі, - Порошенко
Рішення про вступ України до НАТО буде ухвалене на референдумі.

Рішення про вступ України до НАТО буде ухвалене на референдумі. Про це заявив Президент України Петро Порошенко за підсумками зустрічі з Президентом Литви Далею Грібаускайте в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Рішення про вступ чи не вступ в НАТО - це виключно компетенція українського народу. У 2008 р. Бухарестський саміт НАТО чітко задекларував, що двері НАТО відкриті для України, саміт проводився на рівні глав держав і ця позиція сьогодні залишається актуальною",- сказав Порошенко.

"Нам треба перейти від пустих декларацій про необхідність приєднання до НАТО до реального конкретного кроку, процесу реформування країни. 95% , якщо хтось читав план дій щодо вступу до НАТО повністю співпадають програмою реформ щодо угоди про асоціацію. Нами напрацьовано мінімум шість років напруженої роботи для того, щоб країна відповідала критеріям як щодо вступу в ЄС, так і відповідності критеріям щодо НАТО. І тільки тоді український народ на референдумі буде мати змогу визначитись щодо вступу чи не вступу. Решта позицій наносять сьогодні Україні більш шкоди ніж позитиву. Треба менше говорити і більше діяти, це єдиний шлях, який зараз потрібен для України",- сказав Президент України.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що Альянс зберігає політику відкритих дверей щодо України.