ua en ru

Україна має намір імплементувати УА з ЄС до 2017 року

Україна має намір імплементувати Угоду про асоціацію з Євросоюзом до 2017 р. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання Кабінету міністрів України в середу, передає кореспондент РБК-Україна.

Україна має намір імплементувати Угоду про асоціацію з Євросоюзом до 2017 р. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк (на фото) під час засідання Кабінету міністрів України в середу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уряд України приймає сьогодні рішення про затвердження плану імплементації Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Ми поставили дуже амбіційні терміни - до 2017 р. Угода повинна повністю бути імплементована", - заявив Яценюк.

Він підкреслив, що для України вкрай важливо адаптувати українське законодавство до європейських стандартів, і показати, що Україна відповідає правилам Європейського союзу.

"Чим швидше Європейський союз побачить, що ми насправді виконали угоду, тим швидше у нас є шанс подати заявку на вступ до Європейського союзу і сказати: ми відповідаємо критеріям. Ми підписали угоду, ми її виконали, і відповідно до статті 49 угоди Україна може претендувати на членство в Європейському союзі", - заявив прем'єр.

Кабінет міністрів України сьогодні на засіданні схвалив план заходів щодо виконання угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським союзом, Європейським співтовариством по атомній енергії та їх державами-членами, з іншого боку на 2014 - 2017 рр. Таке рішення було прийнято одноголосно всіма членами уряду.

Нагадаємо, вчора, 16 вересня 2014 р., Верховна Рада України синхронно з Європейським парламентом ратифікувала угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

В той же день, виступаючи на засіданні українського парламенту Президент України Петро Порошенко доручив Кабміну невідкладно прийняти план імплементації УА з ЄС вже 17 вересня.

Президент підкреслив, що угода про асоціацію має втілюватися вже з перших хвилин.

За словами Порошенка, після ратифікації політична частина УА між Україною та Євросоюзом набуде чинності з 1 листопада 2014 р. Перше засідання ради асоціації після ратифікації Україною УА з ЄС відбудеться вже 17 листопада 2014 р.

Разом з тим за результатами тристоронньої міністерської зустрічі у форматі Україна-ЄС-РФ 12 вересня 2014 р. були досягнуті домовленості, згідно з якими вступ у силу економічної частини УА з ЄС, а саме зони вільної торгівлі між ЄС і Україною відкладено на кінець 2015 р.