ua en ru

Україна щорічно буде збільшувати фінансування військових навчань, - Янукович

Держава буде збільшувати фінансування військових навчань для підвищення боєздатності та професійного рівня української армії. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час спілкування із представниками ЗМІ у Львівській обл.

Держава буде збільшувати фінансування військових навчань для підвищення боєздатності та професійного рівня української армії. Про це заявив Президент України Віктор Янукович (на фото) під час спілкування із представниками ЗМІ у Львівській обл., передає його прес-служба.

Фотогалерея: "Янукович в армії - Президент проінспектував миротворчий центр у Львівській області"

"Ми з року в рік будемо збільшувати фінансування на навчання для того, щоб військові мали можливість і якісно підготуватися, і якісно використовувати можливості наших озброєнь, можливості нашої армії", - сказав він.

За словами глави держави, навчання в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки показали напрямки подальшої роботи щодо вдосконалення армії.

Україна щорічно буде збільшувати фінансування військових навчань, - Янукович

"Ми побачили, над чим працювати, що нам треба робити. Будемо працювати з "Укроборонпромом" над вдосконаленням нашої техніки, модернізацією існуючих сьогодні озброєнь", - зазначив Президент.

За словами глави держави, військова реформа передбачає суттєве підвищення боєздатності Збройних сил України (ЗСУ) вже в найближчій перспективі. Також Янукович нагадав, що на початку вересня він затвердив Державну комплексну програму реформування та розвитку ЗСУ на період до 2017 р. Серед її основних завдань і пріоритетів - вдосконалення нормативно-правової бази у сфері оборони та системи управління, а також перехід на міжвидову організаційну структуру.

На початку травня ц.р. Янукович дозволив іноземним військам брати участь у навчаннях на території України у 2013 р.

Нагадаємо, в Україні з 1 жовтня стартував осінній призов. Планується, що до 31 листопада до ЗСУ будуть спрямовані близько 11 тис. осіб. Це буде останній призов на строкову службу в Україні. Як заявив сьогодні Янукович у Львівській обл., на сьогодні 60% ЗСУ вже становлять контрактники, а із часом їхня кількість буде збільшуватися.

Згідно з новою військовою доктриною і стратегією національної безпеки, Україна переводить ЗСУ на контрактну основу. Нова військова доктрина була введена в дію в червні 2012 р.