ua en ru

Турчинов підписав закон про оформлення спадщини сільрадами і передав його на підпис Порошенку

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон № 5141 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо деяких питань спадкування).

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон № 5141 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо деяких питань спадкування). Про це повідомила прес-служба спікера парламенту.

"Як і обіцяв під час голосування, Олександр Турчинов підписав прийнятий сьогодні парламентом закон про спадщину та направив його Президенту", - йдеться у повідомленні.

Тепер, згідно із законодавством, щоб цей закон набув чинності, його має підписати Президент України Петро Порошенко.

Законопроект покликаний спростити процедуру оформлення спадщини та реєстрації прав спадкоємців на успадковане ними нерухоме майно (насамперед, у сільських населених пунктах). Для цього передбачається надання відповідних повноважень органам місцевого самоврядування сільських населених пунктів.

Нагадаємо, сьогодні, 20 жовтня 2014 р., народні депутати підтримали цей законопроект в цілому. За відповідне рішення проголосували 254 нардепи з 226 мінімально необхідних.

У свою чергу Турчинов заявив, що підпише цей закон одразу після його ухвалення.