ua en ru

Митниця виконає бюджет за лютий, - відсторонений заступник ГФС

Митна служба виконає бюджет за лютий. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив тимчасово відсторонений заступник голови Державної фіскальної служби (ДФС) Анатолій Макаренко.

"При плані в 11,279 млрд грн ми очікуємо близько 15 млрд грн надходжень, тобто перевиконання на 30%. І цей план вже був закладений імпортний збір в обсязі 1,4 млрд грн. Але і без нього ми вийшли на виконання", - підкреслив чиновник, який раніше курирував роботу митної служби.

За словами Макаренка, в даному випадку роль відіграє курсова різниця і переляк перед введенням ставок нового збору. "Ми адмініструємо не погано. Це показник того, скільки імпорту заходить і скільки з нього стягується податків. Якщо імпорт падає на 20%, а ми збираємо на 30% менше, то це погано, значить, погано ми працюємо. Ось по лютому падіння імпорту 39%, а платежів - в доларах ми вважаємо-21%. Тримаємо рівень. Хоча резерви є", - підкреслив він.

Нагадаємо, 24 лютого прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про початок службового розслідування щодо діяльності голови Державної фіскальної служби України Ігоря Білоуса, першого заступника голови ГФС Володимира Хоменка та заступника голови ГФС Анатолія Макаренка.