ua en ru

Суди по заборонам російських телеканалів триватимуть ще кілька місяців, - Нацрада

Суди по заборонам російських телеканалів триватимуть ще кілька місяців, - Нацрада

Судові процеси щодо заборони трансляції російських телеканалів триватимуть ще кілька місяців. Про це на засіданні парламентського комітету з питань свободи слова повідомив заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Григорій Шверк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Крім першого суду, який починали з попереднім складом Нацради, ми звернулися до суду ще в кількох російських каналів. Всього було три судових процеси. По першому судового процесу ми провели експертизу, це експертиза має дуже великий обсяг матеріалів, які підтверджують позицію Нацради в тому, що транслюють російські канали - не тільки неправда, не тільки мова ненависті, але і маніпулятивні технології, спрямовані проти нашої держави, проти свідомості наших громадян", - заявив Шверк.

"Зараз ситуація така: всі три справи об'єднані в одне. Останнє засідання було минулого тижня. Було прийнято рішення провести таку ж експертизу по інших каналах, які були приєднані до цієї справи. Зараз, я так вважаю, що це ще кілька місяців буде продовжуватись", - підкреслив він.

Відзначимо, напередодні Нацрада внесла до "чорного списку" російський телеканал "Світ 24".

Нагадаємо, 5 лютого Верховна Рада заборонила трансляцію фільмів з російською пропагандою.