ua en ru

Суд заборонив мітинги на Майдані Незалежності та Європейській площі в Києві по 7 грудня

Окружний адміністративний суд м. Києва заборонив проведення масових акцій на Майдані Незалежності, Європейській площі, вулицях Банковій, Грушевського, Богомольця в період з 1 по 7 грудня включно. Копія рішення суду є в розпорядженні РБК-Україна.

Окружний адміністративний суд Києва заборонив проведення масових акцій на Майдані Незалежності, Європейській площі, парку "Хрещатий", вулицях Банковій (де знаходиться Адміністрація Президента), Грушевського (Кабмін, Рада), Богомольця (МВС) в період з 1 по 7 грудня включно. Копія рішення суду є в розпорядженні РБК-Україна.

Таким чином суд задовольнив позов Київської міської державної адміністрації.

Згідно з повідомленням прес-служби КМДА, адміністрація не зверталася до суду з проханням обмежити проведення мирних масових акцій на інших вулицях і площах столиці, в тому числі на території парку ім. Тараса Шевченка, Михайлівській та Софійській площах.

Фотогалерея: Постанова суду про заборону мітингів (скани)

"Звернення до суду з проханням заборонити акції на Майдані Незалежності та Європейській площі пов'язано з необхідністю продовжити роботи по встановленню новорічної ялинки та підготовці до встановлення новорічно-різдвяного селища", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, 1 грудня на 12:00 опозиція збирає мітинг біля пам'ятника Тараса Шевченку в парку Шевченка на вулиці Володимирській.

В Києві в ніч на 30 листопада "Беркут" розігнав Євромайдан на Майдані Незалежності. Штурм почався близько 4:00.

Зазначимо також, що за підсумками саміту Східного партнерства у Вільнюсі, між Україною та ЄС підписано жодного документа не було.