ua en ru

Суд відмовився визнати незаконним залучення дітей до мітингів ПР у Луганську

Луганський окружний адміністративний суд відмовився визнати незаконним залучення дітей до мітингів Партії регіонів.

Луганський окружний адміністративний суд відмовився визнати незаконним залучення дітей до мітингів Партії регіонів. Про це повідомляє прес-служба правозахисного центру "Поступ".

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Андрій Каюда 9 січня 2014 р. закінчив розгляд справи за позовом голови правління правозахисного центру "Поступ" Костянтина Рєуцького проти обласної державної адміністрації, міської ради, обласного та міського департаментів освіти, де третьою стороною з боку відповідачів виступали луганська обласна та міська організації Партії регіонів. Згідно з оголошеною резолютивною частиною рішення, позивачам повністю відмовлено у задоволенні їхніх вимог - визнати незаконними рішення міської ради та обласної державної адміністрації і виданих на їх підставах наказів департаментів освіти про забезпечення участі дітей у мітингу, що відбувся 3 вересня 2013 р.

Тоді у Луганську за ініціативи Партії регіонів місцевою владою було організовано урочисту ходу та мітинг, присвячений 70-річчу визволення Луганщини від німецько-фашистських загарбників. За інформацією правозахисного центру "Поступ для забезпечення масовості заходу обласним та міським департаментами освіти було видано накази, які зобов'язували школи та виші забезпечити присутність під час заходу школярів та студентів. Правозахисники вважають, що на виконання цих наказів навчальні заклади змусили вийти на площу понад 5 тис. неповнолітніх дітей та молодих людей, багатьом з яких було роздано символіку та декілька сотень прапорів Партії регіонів.

Розглянувши всю сукупність доказів та вислухавши аргументи сторін, суддя виніс рішення про відсутність порушень у діях відповідачів.

"Поступ", щоправда, не вважає справедливим рішення окружного адміністративного суду і буде оскаржувати його у судах вищих інстанцій.