ua en ru

США посилили санкції проти Росії, включивши в список російські оборонні підприємства

Влада США посилила санкції проти Росії.

Влада США посилила санкції проти Росії. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Міністерства фінансів США.

У санкційний список SDN Мінфін США включив практично всі найбільші оборонні підприємства Росії. Серед них - концерн "Калашников", корпорація "Уралвагонзавод", державний оборонний концерн "Алмаз-Антей", НВО "Базальт", що входить в корпорацію "Ростех" ВАТ "Концерн "Радіоелектронні технології" (КРЭТ), концерн "Сузір'я", НВО Машинобудування, ВАТ "Конструкторське бюро приладобудування".

Компанії ВАТ "Газпромбанк", ВАТ " НОВАТЭК", "Роснфеть" і Зовнішекономбанк включили в список секторальних санкцій американського Управління з контролю за инностранными активами (Office of Foreign Assets Control (OFAC)). Активи цих компаній під юрисдикцією США не заморожуються на відміну від традиційного списку SDN.

Крім того, США розширили персональний список санкцій, в який увійшов віце-спікер Держдуми Сергій Неверов, помічник Президента Росії Ігор Щеголєв, міністр у справах Криму Олег Савельєв і начальник одного з відділів ФСБ Сергій Бєсєда. Персональні санкції також зачепили самопроголошеного прем'єр-міністра ДНР Олександра Бородая.