ua en ru

Рада суддів має відігравати визначальну роль при формуванні бюджету судової влади, - голова Верховного суду

Рада суддів України має відігравати визначальну роль при формуванні бюджету судової влади. Про це на засіданні робочої групи з опрацювання пропозицій, поданих суб'єктами права законодавчої ініціативи до проекту закону україни "Про забезпечення права на справедливий суд" заявив голова Верховного суду Ярослав Романюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"На думку Верховного суду України вже настала пора звернутися до того, що органи суддівського самоврядування, в першу чергу Рада суддів України повинен грати визначальне значення при формуванні бюджету судової влади. Ще одне зауваження щодо формування органів суддівського самоврядування, сам термін самоврядування означає, що ці органи повинні управлятися самостійно і самостійно визначати, скільки потрібно членів Ради суддів, за якими квотами має відбуватися делегування на конференцію чи з'їзд суддів і мені здається, що це помилка в законопроектах, де пропонується визначати на рівні законодавця квоти для органів самоврядування", - зазначив Романюк.

Він також висловився за перехід Вищої ради юстиції на професійну основу.

"Щодо формування Вищої ради юстиції, Верховний суд України підтримують пропозиції щодо переведення Вищої ради юстиції на професійну основу та щодо введення таких процедур відбору членів Вищої кваліфікаційної комісії, Вищої ради юстиції на конкурсній основі", - додав Романюк.

Нагадаємо, на початку лютого Президент Петро Порошенко доручив АПУ прискорити проведення судової реформи.