ua en ru

Сьогодні вночі у Києві було перейдено Рубікон, - посол Німеччини

Посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль вважає, що події сьогоднішньої ночі, коли загинув учасник акції протесту, стали крапкою неповернення.

Посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль (на фото) вважає, що події сьогоднішньої ночі, коли загинув учасник акції протесту, стали крапкою неповернення. Про це Вайль заявив, виступаючи наприкінці сьогоднішньої зустрічі акредитованих в Україні дипломатичних представництв з представниками силових структур і Мзс.

Посол Німеччини, зокрема, висловив обурення тим фактом, що під час зазначеного засідання не було сказано жодного слова про загиблих в Києві. За його даними, жертв акцій протестів вже двоє.

"Ми вважаємо, що сьогодні вночі було перейдено Рубікон. Все, що ми можемо сказати, - це те, що ви повинні негайно розпочати переговори з опозицією", - заявив посол, звертаючись до представників української влади. При цьому його тон був досить різким і експресивним.

Посол також розкритикував закони, прийняті Верховною Радою 16 січня. За його словами, обурення викликає не самі тексти прийнятих законів, а то як вони були прийняті в порушення всіх процедур.

Нагадаємо, в ніч на 22 січня у Києві під час акції протесту на Грушевського загинула людина. Імовірно він був застрелений. Крім того, за даними ЗМІ, в ніч на 22 січня також помер в лікарні ще один учасник акції протесту на Грушевського, який 20 січня впав з колонади біля стадіону "Динамо".