ua en ru

СБУ перевіряє причетність Єфремова і Ахметова до фінансування сепаратистів

Служба безпеки України перевіряє причетність бізнесмена Ріната Ахметова і народного депутата, лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова до фінансування сепаратистів.

Служба безпеки України перевіряє причетність бізнесмена Ріната Ахметова і народного депутата, лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова до фінансування сепаратистів. Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник голови СБУ Віктор Ягунов.

"Ми спостерігаємо, що якийсь завод не піддається нападу, не грабується, на нього не нападають, виникає питання - чому, коли сусідній будинок розбомблений, а то не розбомблено. Зрозуміло, що хтось комусь платить. Це фактично такий бізнес на війні. Але це треба доводити, слідство триває. Є багато фактів, які свідчать, що частина місцевої олігархії брало участь у фінансуванні. Але разом з цим - це треба довести... Є провадження щодо фінансування терористичної діяльності і у рамках цього перевіряється вся інформація... по всіх персоналіях які ви назвали (Єфремов і Ахметов - ред.)", - сказав Ягунов.

Зазначимо, за повідомленням МВС, на сьогодні в розшук оголошено понад 40 лідерів терористичних угруповань.

У Луганській області 12 серпня СБУ затримала члена так званого "парламенту" самопроголошеної "Луганської народної республіки".