ua en ru

СБУ затримала члена самопроголошеного "парламенту" ЛНР

У Луганській області Служба безпеки України затримала громадянина України, який співпрацював з терористами, будучи членом так званого "парламенту" самопроголошеної "Луганської народної республіки" (ЛНР)

У Луганській області Служба безпеки України затримала громадянина України, який співпрацював з терористами, будучи членом так званого "парламенту" самопроголошеної "Луганської народної республіки" (ЛНР). Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"12 серпня ц.р. у Луганській області Служба безпеки України затримала громадянина України Коровіна Івана Петровича, 1956 р.н., який злочинно співпрацював з терористичною організацією "ЛНР" як член так званого - "парламенту ЛНР", - йдеться в повідомленні.

СБУ отримала докази його протиправної діяльності, пов'язані з його публічними закликами до повалення конституційного ладу України, які він висловлював в червні під час проведення сесій міських рад у Лисичанську та Дружківці.

СБУ повідомляє, що після звільнення силами антитерористичної операції Сєвєродонецька та Лисичанська Коровін з метою уникнути покарання перейшов на нелегальне становище і переховувався на території Кремінського району Луганської області, плануючи втечу в Росію.

Слідчий відділ УСБУ в Луганській області стосовно Коровіна зареєстрував кримінальне провадження за ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.