ua en ru

СБУ підтверджує заборону на в'їзд в Україну ряду іноземців

Служба безпеки України (СБУ) підтверджує заборону на в'їзд в Україну ряду іноземців. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

Служба безпеки України (СБУ) підтверджує заборону на в'їзд в Україну ряду іноземців. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

"Служба безпеки України повідомляє, що у листопаді-грудні ц.р., відповідно до п.1 ст.13 закону України "Про правовий статус іноземців", в інтересах забезпечення національної безпеки України прийняла рішення щодо тимчасової заборони в'їзду в Україну ряду іноземних громадян", - йдеться в повідомленні.

При цьому в СБУ зазначають, що рішення стосовно кожної особи приймалося окремо, а не за т.зв. "списком", який розповсюджують ЗМІ.

Водночас у СБУ не називають прізвищ осіб, яких стосується дана заборона.

Нагадаємо, народний депутат із фракції Партії регіонів Олег Царьов 9 грудня направив список із запитом до СБУ та МЗС щодо заборони на в'їзд на територію України. У ньому він просив заборонити в'їзд до країни 36 громадянам Грузії (серед них - екс-Президент Грузії Михайло Саакашвілі), США і ЄС. І 24 грудня, за інформацією самого нардепа, його запит задовольнили.

Напередодні посольство Грузії в Україні звернулося з офіційною нотою у зв'язку із забороною в'їзду до країни для ряду грузинських громадян, заявив посол Грузії в Україні Міхеїл Уклеба.

Зазначимо також, що 20 грудня в Україну не пустили журналіста грузинського телеканалу "Руставі-2" Давида Какулію, посилаючись на те, що його дані внесені до так званого "чорного списку", який забороняє в'їзд на територію України протягом року.

Згідно з українським законодавством, заборонити в'їзд до країни можна трьома категоріями громадян. Це особи, причетні до кримінальних правопорушень, терористичної діяльності або ж ті, хто може загрожувати національній безпеці країни.