ua en ru

Рибак підписав розпорядження про скликання на 13 листопада позачергового пленарного засідання

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак підписав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради (ВР) на 13 листопада.

Голова Верховної Ради України Володимир Рибак (на фото) підписав розпорядження про скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради (ВР) на 13 листопада. Про це сказано у відповідному документі, розміщеному на сайті парламенту.

Згідно з документом, за скликання позачергового пленарного засідання підпису поставило 160 депутатів.

"Скликати позачергове пленарне засідання Верховної Ради України сьомого скликання на 10 годину 13 листопада 2013 року, на якому розглянути наступні питання: проект закону України про можливість лікування за кордоном осіб, засуджених до позбавлення волі; проект закону про прокуратуру (реєстр. №3541, друге читання); проект закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства з питань проведення виборів (реєстр. №3396, друге читання). Керівнику апарату ВР Зайчуку забезпечити підготовку і проведення позачергового пленарного засідання ВР 13 листопада 2013 року та поінформувати народних депутатів України про питання, розгляд яких заплановано на ньому", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що Рибак готовий скликати позачергове засідання парламенту в середу, 13 листопада 2013 року, якщо буде зібрано 150 підписів.

Зазначимо також, що вчора парламент у першому читанні підтримав законопроекти про прокуратуру і про вибори, проте вони не викликали стільки дискусій, хоча є ключовими для життя країни.

Найбільш дискусионным є прийняття законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном, який повинен дозволити Юлії Тимошенко покинути Україну. Евромиссионеры Пет Кокс і Олександр Кваснєвський наполягають на ухваленні законопроекту Анжеліки Лабунської, яка передбачає, по суті, звільнення. Партія регіонів, у свою чергу, хоче голосувати за проект Сергія Міщенка, який передбачає відстрочку в покаранні.

Рада 8 листопада створила робочу групу з підготовки законопроекту про лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко. За пропозицією народного депутата від Партії регіонів Віталія Журавського, робоча група буде створена на пропорційній основі з депутатів від провладних і опозиційних фракцій.