ua en ru

Росія вмовила бойовиків ДНР/ЛНР продавати вугілля Україні, - Путін

Росія вмовила бойовиків ДНР/ЛНР продавати вугілля Україні, - Путін Джерело фото:twitter.com/Агентство Рейтер

Президент Росії Володимир Путін стверджує, що Росія вмовила бойовиків ДНР/ЛНР продавати Україні вугілля. Про це Путін заявив на прес-конференції.

"Значна частина електроенергетики України працює на донбаських вугіллі. Їх досі не купують. Нас просили надати тиск на південний схід, на Донбас з тим, щоб гірники погодилися поставляти. Ми це зробили. Вони досі не купують. Чому? Тому що закрилися банки, не можуть розплатитися. От мені колеги позавчора сказали: "Так, ми готові платити. Ми перерахували передоплату". З'ясовуємо, що немає ніякої передоплати. На картки нібито гірникам (перерахували, - ред.). Але картки не працюють. І так по кожному питанню", - заявив Путін.

Нагадаємо, губернатор Луганської області Геннадій Москаль пропонує ввести акциз на вугілля, а також посилити крайні блокпости, розташовані на лінії розмежування, підрозділами податкової міліції, щоб перешкоджати незаконному вивозу вугілля з зони антитерористичної операції.

Також 12 грудня українські прикордонники затримали потяг з вугіллям з території, підконтрольної "Донецької народної республіки".