ua en ru

Reuters розкрив деталі доповіді Нємцова про російських військових в Україні

Російський опозиціонер Борис Нємцов за день до своєї смерті виклав деякі деталі свого підготовки доповіді "Путін.Війна". Про це повідомляє Reuters, в розпорядження якого потрапила записка, написана Нємцовим від руки.

Записку виданню показала соратниця Нємцова за РПР-Парнас Ольга Шоріна. У ній говориться: "Кілька десантників з Іваново зв'язалися зі мною. 17 десантників були вбиті, вони не отримали свої гроші, але зараз вони бояться говорити".

Шоріна вказує на те, що Нємцов побоювався, що його офіс прослуховується, тож вирішив на папері викласти їй деталі, що стосуються його розслідування подій в Україні. За її словами, Нємцов збирався опублікувати доповідь "Путін.Війна", присвячений подіям на Донбасі, тиражем 1 млн копій.

Вона зазначає, що більшість матеріалів для своєї доповіді Нємцов брав з відкритих джерел, і він не збирався публікувати якусь нову сенсаційну інформацію. Тим не менш, як зазначає Шоріна, в ході розслідування Нємцов спілкувався з російськими солдатами, які, за словами політика, воювали в Україні. Нємцов намагався переконати їх зробити публічні заяви.

Шоріна зазначає, що в записці йдеться про бійців 98-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії, що дислокується в Іванівській області. "Нємцов підтримував зв'язок з цими десантниками, як - я не знаю", - каже Шоріна.

Вона зазначає, що сама з десантниками не контактувала. За словами іншого соратника Нємцова за РПР-Парнас, Іллі Яшина, Нємцов планував поїхати в Іваново для того, щоб поговорити з батьками загиблих солдатів.

Нагадаємо, російська опозиція збирається незабаром опублікувати доповідь Нємцова про військових РФ в Україні.