ua en ru

Рада на цьому тижні розгляне питання Антикорупційного бюро та судової реформи, - Гройсман

Верховна Рада Україні на цьому пленарному тижні розгляне у другому читанні законопроект про Національне антикорупційне бюро та справедливий суд. Про це заявив голова Верховної Ради Україні Володимир Гройсман сьогодні на засіданні погоджувальної ради депутатських груп та фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Цей тиждень ми працюємо в пленарному режимі, як і прийняли рішення раніше за нашим планом. Цей тиждень не менш важлива. Ми повинні будемо розглянути проект закону в остаточній редакції закону про створення Антикорупційного бюро. Це питання стоїть на четвер, тому ми повинні узгодити цей проект закону, щоб прийняти його і запустити роботу Бюро", - сказав Гройсман.

Також за словами спікера, парламент має розглянути не менш важливий законопроект щодо забезпечення справедливого суду (законопроект про судову реформу).

"Також ми повинні будемо прийняти в цілому закон, який минулого тижня доповідав заступник міністра, про ліквідацію транспортної, ветеринарної міліції. Ці проекти законів ми будемо розглядати в четвер", - заявив спікер.

Також, за його словами, є низка важливих законопроектів, що стосуються національної безпеки та оборони.

Нагадаємо, 3 лютого 2015 р. Рада ухвалила у першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро України та Національного агентства України з питань запобігання корупції.

Крім того, 13 січня 2015 р. Рада прийняла за основу президентський законопроект про судову реформу.