ua en ru

Рада збільшила чисельність ЗСУ до 250 тис. осіб

Рада збільшила чисельність ЗСУ до 250 тис. осіб

Народні депутати підтримали у першому читанні та в цілому законопроект № 2269 "Про чисельність Збройних сил України". За відповідне рішення проголосували 270 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Як заявив заступник міністра оборони України Петро Мехед, представляючи даний законопроект у Верховній Раді, цей документ визначає чисельність Збройних сил України у кількості, яка не перевищує 250 тис. осіб, у тому числі 204 тис. військовослужбовців.

"Визначена законопроектом чисельність дозволить утримувати у складі ЗСУ відповідну рівня загроз кількість бойових військових частин та підрозділів", - заявив Мехед.

При цьому, за його словами, законопроектом передбачено, що в особливий період чисельність Збройних сил України збільшуватиметься на кількість особового складу, призваного на військову службу на виконання указів Президента України про мобілізацію, затверджених законами України.

"Після завершення АТО та проведення заходів демобілізації чисельність ЗСУ буде зменшена відповідно до воєнно-політичної обстановки", - заявив Мехед.

Нагадаємо, у січні 2015 р. прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк запропонував Верховній Раді України збільшити чисельність Збройних сил України до 250 тис. осіб.

Зазначимо, що 20 січня 2015 р. у Україні стартувала перша черга мобілізації.