ua en ru

Рада не підтримала відставку Турчинова

Народні депутати не підтримали відставку голови Верховної Ради України Олександра Турчинова

Народні депутати не підтримали відставку голови Верховної Ради України Олександра Турчинова (на фото). За відповідне рішення проголосували лише 2 нардепи.

За відставку Турчинова проголосували депутати Анатолій Гриценко (позафракційний) та Віталій Барвіненко (позафракційний, група "Економічний розвиток").

Дане питання Турчинов сам поставив на голосування у сесійній залі через непорозуміння з деякими народними депутатами, які погрожували ініціювати його відставку.

"З ранку один з депутатів "Удару" заявив про те, що мене треба відправити у відставку. Мене не треба лякати і попереджати! Я готовий прямо зараз поставити на голосування питання про мою відставку. Я ставлю на голосування це питання. Прошу шляхом голосування визначитися", - звернувся до зали Турчинов.

"Не треба мене лякати. Хоче голосувати - вносьте пропозицію (про відставку з посади голови ВР). Не хочете вносити - я сам внесу. Прошу включили систему "Рада", - заявив Турчинов.

Зазначимо, що через ситуацію навколо першого голосування по Тенюху, яке було провалено, виник конфлікт всередині парламентської коаліції. Так, лідер "Удару" Віталій Кличко порушив питання про можливу зміну керівництва Верховної Ради.

У підсумку Рада із другої спроби таки звільнила Тенюха - за відповідне рішення проголосували 228 народних депутатів.