ua en ru

Путін висловився на користь продовження строку припинення вогню на Донбасі

Президент Російської Федерації Володимир Путін у ході телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Президентом Франції Франсуа Олландом і Президентом України Петром Порошенко висловився за продовження строку припинення вогню на Донбасі та налагодження сталого переговорного процесу.

Президент Російської Федерації Володимир Путін у ході телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, Президентом Франції Франсуа Олландом і Президентом України Петром Порошенко висловився за продовження строку припинення вогню на Донбасі та налагодження сталого переговорного процесу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кремля.

"В ході грунтовного обміну думками з кризової ситуації на Україні... Володимир Путін висловився на користь продовження строку припинення вогню і налагодження сталого переговорного процесу", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в ході бесіди висловлена впевненість, що деескалації ситуації буде також сприяти дане Радою Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації згоду відкликати постанову від 1 березня 2014 року про можливості використання російських Збройних Сил на українській території.

Раніше прес-служба Президента України повідомила, що переговори Тристоронньої контактної групи щодо стабілізації ситуації на Донбасі продовжаться 26 червня 2014 р. Відповідну пропозицію висловила Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель в ході чотиристороннього телефонної розмови з участю Президента України Петра Порошенка, Меркель, Президента Франції Франсуа Олланда і Президента Росії Володимира Путіна.

Крім того, Меркель запропонувала забезпечити систему моніторингу з елементами контролю (стосується блокпостів і передачу пунктів пропуску на україно-російському кордоні) за участю спостерігачів ОБСЄ, включаючи представників Росії на час припинення вогню.

Меркель також заявила про необхідність обміну списками заручників і публічних заяв керівництва РФ щодо звільнення людей до всіх, хто їх утримує.

Меркель запропонувала, щоб функції посередника для забезпечення роботи Тристоронньої контактної групи в складі Леоніда Кучми, Хайді Тальявіні, Михайла Зурабова виконував Віктор Медведчук.

Інші учасники розмови погодилися з пропозицією Меркель.