ua en ru

Путін попросив південний схід України відкласти референдум

Путін попросив південний схід України відкласти референдум.

Президент Росії Володимир Путін (на фото) просить сепаратистів на південному сході України відкласти референдум, запланований на 11 травня, на більш пізній термін. Про це заявив Путін на прес-конференції, передає радіо "Ехо Москви".

Путін назвав винними в останніх подіях в Україні активістів праворадикальних угруповань. Він зазначив, що їх роззброєнням Київ не займається.

Події в Україні з початку цього року Путін назвав лютневим переворотом. Зараз, за його словами, все розвивається за найбільш несприятливим сценарієм, "і винні тут ті, хто влаштував цей переворот".

Президент РФ вимагає, щоб Київ зупинив операцію на південному сході України.

"Росія звертається з вимогою до київської влади негайно припинити всі військові каральні операції на південно-сході України. Такий спосіб не є надійним шляхом вирішення ситуації на Україні", - зазначив глава держави.

У той же час, намічені в Україні президентські вибори Путін назвав "правильним напрямком". Однак, на його думку, вибори нічого не вирішать, "якщо всі громадяни України не будуть розуміти, як будуть гарантувати їх права".

Путін також привітав звільнення "народного губернатора" Донецької області Павла Губарєва, якого сьогодні ополченці обміняли на трьох раніше полонених співробітників СБУ. Президент додав, що на волі повинні виявитися всі політичні в'язні.