ua en ru

Пшонка звільнив прокурора Врадіївського району Миколаївської області

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка звільнив прокурора Врадіївського району Миколаївської області Сергія Мочалко. Про це йдеться в наказі генпрокурора, передає прес-служба ГПУ.

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка звільнив прокурора Врадіївського району Миколаївської області Сергія Мочалко. Про це йдеться в наказі генпрокурора, передає прес-служба ГПУ.

Згідно з повідомленням, Мочалко звільнено "за неналежне виконання своїх функціональних обов'язків у сфері забезпечення нагляду за законністю під час проведення слідства органами внутрішніх справ".

Сьогодні вранці "полетіли голови" начальника УМВС України в Миколаївській області Валентина Парсенюка та керівника Врадіївського райвідділу міліції. Своїм розпорядженням їх відсторонив від посад міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко. Розпочато розслідування інциденту.

Приводом для цього стали скандальні події у Врадіївці Миколаївської області, де два міліціонери і таксист зґвалтували жінку. Інцидент викликав неабиякий резонанс, а місцеві жителі в прямому сенсі слова повстали проти "свавілля міліції".

Нагадаємо, 26 червня троє чоловіків затягли в автомобіль 29-річну мешканку смт Врадіївка Ірину К., вивезли її до лісосмуги біля села Сирове і зґвалтували. По дорозі і на місці зґвалтування дівчину жорстоко били.

В даний час постраждала знаходиться у відділенні нейрохірургії ЛШМД м. Миколаєва. У неї діагностовано відкриті переломи черепа в декількох місцях, різані рани голови, обличчя, множинні забої та гематоми. Жінці вже зроблені дві хірургічні операції, стан її розцінюється як важкий.

Жертва насильства заявила, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції. Також брав участь у побитті таксист.

Вчора суд заарештував двох підозрюваних у зґвалтуванні жінки у смт Врадіївка. Один із заарештованих - міліціонер. Він є племінником прокурора Заводського району міста Миколаєва. Цю інформацію вчора підтвердили в ГПУ.

Місцеві жителі вийшли на протест, оскільки вважають, що ще одного учасника злочину, який є співробітником МВС, безпідставно залишили на волі. Вчора місцеві жителі закидали міліцейський відділок камінням, кілька разів ділянку брали штурмом.

ЗМІ пишуть, що один з підозрюваних у зґвалтуванні є похресником начальника УМВС України в Миколаївській області Валентина Парсенюка.

Сьогодні в 13:30 з приводу ситуації у Врадіївці в парламенті буде виступати міністр Захарченко.