ua en ru

Проект "Стіна" реалізується у Чернігівській, Сумській і Харківській областях, - Держприкордонслужба

Державна прикордонна служба України заявляє, що проект "Стіна", який передбачає зміцнення кордону України з Росією, на даний момент реалізується у Чернігівській, Сумській і Харківській областях.

Державна прикордонна служба України заявляє, що проект "Стіна", який передбачає зміцнення кордону України з Росією, на даний момент реалізується у Чернігівській, Сумській і Харківській областях. Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Загальнонаціональний проект "Стіна" виконується на визначених планом ділянках державного кордону в межах Чернігівської, Сумської, Харківської областей. З метою вдосконалення цього масштабного проекту по ходу виконання робіт іншими заінтересованими міністерствами і відомствами були внесені певні корективи, які зараз узгоджуються з співвиконавцями", - йдеться в повідомленні.

Новим головним виконавцем проекту, як наголошується, замість Міністерства інфраструктури зараз призначена Держприкордонслужба.

"Яка ще з травня виконує безпрецедентні інженерно-технічні роботи по захисту українсько-російського кордону. Звертаємо увагу, що ці роботи є складовою частиною проекту "Стіна" і успішно реалізуються", - наголошується в повідомленні.

Відомство при цьому підкреслює, що після того, як будуть додатково залучені ресурси інших взаємодіючих відомств та місцевих державних адміністрацій, роботи будуть прискорені.

Нагадаємо, перший етап робіт зі створення проекту "Стіна" на кордоні з Росією, за даними прес-служби Кабміну, планувалося завершити 30 вересня 2014 р.

3 вересня 2014 р. прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна запускає проект під назвою "Стіна" для зміцнення кордону з Росією.