ua en ru

Президента Франції освистали на параді в День взяття Бастилії

У Парижі відбувся парад, приурочений до Дня взяття Бастилії. Національне свято було затьмарене неприємним інцидентом: французи освистали Президента республіки Франсуа Олланда, передає La Libre.

Глава держави рухався у відкритій машині, а тому не міг не чути оглушливий свист противників одностатевих шлюбів. До них приєдналися й інші громадяни, незадоволені економічною політикою нового уряду.

Зазначимо, що вранці 14 липня поліцейські заарештували 15 противників Олланда для "з'ясування особи": силовики побоювалися провокацій з боку опозиціонерів. На Єлисейські поля активісти прийшли з транспарантами, на яких були написані антипрезидентські гасла. На одному з плакатів була зображена нормальна, з точки зору демонстранта, сім'я: батько, мати і дитина.

Читайте також: Янукович привітав свого французького колегу з Днем взяття Бастилії

На початку листопада 2012 р. в Франції уряд схвалив законопроект про легалізацію одностатевих шлюбів. Після Нового року до розгляду документа приступив національний парламент. Легалізація гей-спілок була одним з пунктів передвиборної програми президента Франції Франсуа Олланда. Документ був схвалений депутатами, а потім затверджений Президентом. Це викликало бурю обурення і вилилося в багатотисячні акції протесту.