ua en ru

Представники різних політичних сил повідомляють про порушення на місцевих виборах в Україні

Представники різних політичних сил повідомляють про порушення на місцевих виборах в Україні.

Так, за повідомленням прес-служби "Удар", народні депутати України та спостерігачі від цієї політичної сили фіксують різноманітні правопорушення на позачергових виборах міського голови Василькова, найпоширенішими з яких є голосування громадян без місцевої прописки.

"Відкриття виборчих дільниць відбулося більш-менш спокійно, хоча на деяких з них виникали ситуації, коли не хотіли реєструвати офіційних спостерігачів від громадських організацій та кандидатів на виборах. Однак, вже протягом перших годин, голосування представники "Удару" виявили автомобілі, які возили мешканців Вишневого по різним виборчим дільницям. Ці люди намагаються проголосувати за інших осіб або ж винести із дільниці виборчий бюлетень. Членів ДВК та осіб, що беруть участь в організації технології "Карусель", вирізняють специфічний колір одягу та кольорові помітки у паспортах", - повідомили у партії "Удар".

За наявною у депутатів від "Удару" інформацією, у списках виборців міста Василькова наявно близько 2 тис. "мертвих" душ, бюлетені яких можуть бути використані для фальсифікації результатів голосування.

Водночас, за повідомленням прес-служби Партії регіонів, кандидат на посаду мера Васільнова від Партії регіонів Володимир Сабадаш заявляє про факти незаконної агітації з боку опонентів. Зазначимо, агітація в день виборів заборонена законодавством.

Про порушення під час виборів у Василькові заявляють і спостерігачі від громадянської мережі "Опора". Зокрема, за повідомленням прес-служби мережі, їх представників не допустили на ранкове засідання однієї з дільничних виборчих комісій.

Додамо, що в "Опорі" заявляють про доволі високу явку виборців у Василькові. Так, станом на 12:00, за даними тервиборчкому, явка складає 12,55%.

"Якщо тенденція зберігатиметься, то очікується явка 40-45%... Явка більше 40% для місцевих виборів - доволі високий показник", - зазначила представник громадської мережі, передає "5 канал".

Водночас, за повідомленням прес-служби ВО "Свобода", 2 червня 2013 р., в день голосування на довиборах у Київську облраду, керівники державних та комунальних установ Вишгородського району телефонували своїм працівникам та наголошували в жодному разі не підтримувати єдиного кандидата від опозиції в 16-му окрузі Валентину Парчук.

Крім того, за повідомлення прес-служби Кримської регіональної організації Партії регіонів, в ніч перед виборами селищного голови Миколаївки жителям Миколаївської селищної ради надходили телефонні дзвінки від невідомих, які представлялися співробітниками штабу Партії регіонів і настійливо закликали голосувати за кандидата від цієї політичної Андрія Доманицького. В свою чергу у Партії регіонів називають ці дзвінки провокацією.

Нагадаємо, раніше МВД повідомляло, що місцеві вибори у Київській області відбуваються без порушень.

Читайте також: У Київській області місцеві вибори проходять без порушень, - МВС