ua en ru

ПР заперечує можливість лікування Тимошенко за кордоном

Партія регіонів заперечує можливість лікування Тимошенко за кордоном. Про це заявив перший заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов, передає прес-служба партії.

"Останнім часом часто доводиться чути думку, що Тимошенко ось-ось відпустять лікувати за кордон. Що, мовляв, це рішення вже прийнято, і влада чекає вересня, щоб продемонструвати Європі прогрес у виконанні умов "списку Фюле», необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС у листопаді. Можу сказати, що це - міф. Шансів побачити Тимошенко на лікування за кордоном немає", - сказав Чечетов.

Він висловив думку, що владі вигідно, щоб Тимошенко була здорова.

"Тимошенко не випустять не тому, що хтось сумнівається в її хвороби. І не тому, що хтось не хоче, щоб її здоров'я покращилося, - додав нардеп. - Влада робить усе, щоб "зняти питання Тимошенко" з порядку денного відносин зі своїми західними партнерами. Але це не означає, що влада готова обходити правила і йти на порушення закону заради цієї мети... єдиний можливий вихід - це повна реалізація принципу невідворотності покарання. Це означає, що поки що проти екс-прем'єра триває розслідування по ще двох кримінальних справах, Президент не може її помилувати, навіть беручи до уваги гуманітарний аспект питання. А це - майже єдиний легітимний вихід з ситуації".

Читайте також: Німецькі лікарі побачили певні зрушення в здоров'ї Тимошенко