ua en ru

Порошенко просить Раду завтра розглянути відставку Яценюка

Президент України Петро Порошенко просить Верховну Раду 25 липня розглянути відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Президент України Петро Порошенко (на фото) просить Верховну Раду 25 липня розглянути відставку прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Про це йдеться в листі Президента спікеру Верховної Ради Олександру Турчинову, розміщеному на сайті глави держави.

"Стаття 15 Закону України "Про Кабінет Міністрів України" говорить про те, що Верховна Рада України питання про відставку прем'єр-міністра України розглядає не пізніше, ніж на десятий день після надходження відповідної заяви. Але враховуючи широкий громадський резонанс, який викликала заява прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про відставку, виголошена 24 липня 2014 року, прошу Вас винести це питання на розгляд Верховної Ради України невідкладно. Наполягаю, щоб вже 25 липня 2014 року Верховна Рада шляхом голосування визначилася з вотумом довіри Кабінету міністрів", - йдеться в листі.

За словами Порошенка, розпад коаліції у Верховній Раді не є правовою підставою для відставки уряду.

"Як Президент я позитивно оцінюю антикризові зусилля нинішнього Кабінету міністрів. Розумію, що працює він у надзвичайно складних умовах, з якими не стикалося ще жоден інший уряд. Розраховую на те, що гарячі емоції вщухнуть, а верх візьмуть холодний розум і почуття відповідальності, внаслідок чого весь Кабінет міністрів продовжить свою роботу", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк подав у відставку.

У той же час, як повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, тимчасово виконуючим обов'язки прем'єр-міністра призначено віце-прем'єр, міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Володимир Гройсман.