ua en ru

Порошенко схвалив звільнення від ПДВ операції з українськими книгами

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 1833 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо підготовки, виготовлення, розповсюдження книг та періодичних видань друкованих засобів масової інформації вітчизняного виробництва)". Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

Згідно із законом, звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з постачання (передплати) і доставки періодичних видань друкованих засобів масової інформації (крім видань еротичного характеру) вітчизняного виробництва, підготовка (літературне, наукове і технічне редагування, коригування, дизайн і верстка), виготовлення (друк на папері або запис на електронному носії), розповсюдження книг, в тому числі електронного контенту (крім видань еротичного характеру) вітчизняного виробництва, учнівських зошитів, підручників та навчальних посібників, словників українсько-іноземної або іноземно-української мови вітчизняного виробництва на митній території України.

Нагадаємо, 13 лютого 2015 р. Рада звільнила від ПДВ виготовлення книжок українського виробництва. За відповідний законопроект № 1833 проголосували 235 нардепів із 226 мінімально необхідних.