ua en ru

Порошенко сподівається, що Україна стане повноправним членом ЄС

Президент України Петро Порошенко сподівається, що Україна стане повноправним членом Європейського Союзу.

Президент України Петро Порошенко сподівається, що Україна стане повноправним членом Європейського Союзу. Про це він заявив на церемонії підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС у Брюсселі.

"За останні місяці Україна сплатила велику, найбільшу ціну за те, щоб європейські мрії стали дійсністю. Про це треба пам'ятати. Коли Україна буде готова приєднатися до ЄС, вона приєднається до ЄС", - заявив Порошенко.

За його словами, угода про асоціацію - це інструмент підготовки до майбутнього приєднання до ЄС.

"Для ЄС це, мабуть, майже нічого не означає, але це означає багато для моєї країни. Під час сьогоднішнього підписання я хотів би зробити одностороннє проголошення підписуючи Угоду про Асоціацію з ЄС Україна, як європейська держава, яка має однакові цінності - верховенство закону і свободи, наголошую на майбутньому членстві України в ЄС", - підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні в Брюсселі була підписана економічна частина угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. З боку України угоду підписав Президент Петро Порошенко, з боку Євросоюзу - президент Європейської ради Герман Ван Ромпей, президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу, а також глави держав і урядів країн ЄС.