ua en ru

Політрада ПР виключила зі свого складу Петра Мельника

Політрада Партії регіонів на своєму сьогоднішньому засіданні виключила зі свого складу колишнього члена Партії регіонів, екс-ректора Національної податкової академії Петра Мельника.

Політрада Партії регіонів на своєму сьогоднішньому засіданні виключила зі свого складу колишнього члена Партії регіонів, екс-ректора Національної податкової академії Петра Мельника (на фото). Про це повідомляє прес-служба партії.

Нагадаємо, Петро Мельник був затриманий в Україні 27 липня 2013 р. за отриманні хабара і в якості запобіжного заходу поміщений під домашній арешт. Однак у ніч на 9 серпня він зняв електронний браслет, що відстежує його переміщення, і зник. Пізніше стало відомо, що ректор перетнув кордон Білорусії, звідки виїхав до однієї з європейських країн.

4 серпня ректор був оголошений в міжнародний розшук. 27 серпня міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявив, що міліції вдалося встановити країну, в якій ховається Мельник, але відмовився повідомити подробиці.

16 вересня 2013 р. в ГПУ офіційно заявили, що Мельник знаходиться в місті Сан-Маркос у штаті Каліфорнія, США. Генеральна прокуратура Україна також заявила про намір звернутися до США з проханням про видачу Мельника Україні, хоча договір про екстрадицію між країнами відсутній.