ua en ru

Парламентська ТСК планує допитати Кірєєва у справі про позбавлення Власенка депутатського мандата

Парламентська тимчасова слідча комісія щодо фальсифікації результатів виборів запросить на своє засідання заступника голови Вищої ради юстиції Лідію Ізовітову, голову Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Валентина Загарію і в.о заступника голови Печерського районного суду м. Києва Родіона Кірєєва для з'ясування обставин позбавлення екс-народного депутата Сергія Власенка депутатського мандата. Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова комісії Арсен Аваков, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Ми виявили факт, що Власенко мав дискусію в Печерському суді з паном Кірєєвим щодо його статусу в суді, тому прийняли рішення запросити для надання свідчень перед слідчою комісією пана Кірєєва, а також пана Загарію і Ізовітову, і цілий ряд інших, для того, щоб з'ясувати всі обставини і задокументувати це питання", - зазначив Аваков.

За його словами, згодом на засідання буде запрошено також голову регламентного комітету парламенту Верховної Ради України Володимира Макєєнка і голову партії "Батьківщина" Арсенія Яценюка в якості захисника Власенка.

Читайте також: ЄСПЛ розпочне комунікації щодо скарги Власенка про позбавлення депутатського мандата 7 травня