ua en ru

Опозиція попросила Кокса і Кваснєвського не представляти негативний звіт по Україні

Опозиція попросила представників моніторингової місії Євросоюзу Пета Кокса та Олександра Кваснєвського не представляти сьогодні в Брюсселі негативний звіт по Україні. Про це сьогодні на брифінгу заявив глава фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми завершили нараду з місією Кокса-Кваснєвського. Від імені всіх трьох фракцій ми звернулися до місії не давати негативний звіт по Україні, не закривала двері Європи для України... Дала шанс Януковичу (Президенту України Віктору Януковичу ) одуматися", - заявив Яценюк.

За його словами, місія Кокса-Кваснєвського сьогодні в Брюсселі повинна буде дати проміжний звіт по Україні.

Яценюк додав, що опозиція готова голосувати за будь проект закону про направлення на лікування Юлії Тимошенко на наступному пленарному тижні: "Залишилося всього лише 12 днів до саміту".

Крім того, як йдеться в заяві ВО "Батькивщина", текст якої оприлюднила прес-служба партії, українська опозиція, як і раніше, була готова віддати 100% голосів за всі євроінтеграційні закони, у тому числі за президентські - про прокуратуру та про вибори, а також піти необхідні компроміси у питанні звільнення Юлії Тимошенко, але ці закони не були поставлені сьогодні на розгляд парламентом.

"Відвертий саботаж Партією регіонів євроінтеграційного пакету законопроектів означає лише одне - Віктор Янукович свідомо зриває підписання угоди про асоціацію з ЄС", - йдеться в заяві партії.

В заяви також стверджується, що провал підписання угоди про асоціацію - це державна зрада та прямий шлях до економічної катастрофи та дефолту України.

"Зрив УА - це неминучий розворот України в минуле, у бік дикої неорадянської імперії під назвою "Митний союз", - йдеться в заяві.

Тому, як заявив Яценюк, 24 листопада 2013 р., опозиція проведе у Києві всеукраїнську акцію на підтримку руху в Європу.

"Ми звертаємося до всіх громадських організацій взяти участь у цій акції, до всіх киян!, - заявив Яценюк на брифінгу. - Ми закликаємо у всіх взяти участь у цій акції, щоб вона була неполітичною . Ми сподіваємося, що така акція "Ми за Європу!" пройде у Києві 24 числа".

У свою чергу голова фракції "Свобода" Олег Тягнибок підтримав дану ініціативу, закликавши прихильників його партії вийти на акцію в столиці: "У нас ще є шанс, ми сподіваємося, що у Вільнюсі буде позитивне рішення для України".

Також є попередня інформація про участь в даній акції Юрія Луценка.

Глава фракції "УДАР" Віталій Кличко додав, що у парламенту ще є можливість прийняти необхідні закони для підписання угоди з ЄС: "У нас є ще можливість ухвалити ці закони у вівторок".