ua en ru

Опозиція блокуватиме трибуну ВР, поки не виконають її вимоги, - Тягнибок

Опозиція блокуватиме роботу Верховної Ради України (ВР) поки не виконають її вимоги. Про це на брифінгу заявив глава фракції "Свобода" Олег Тягнибок, передає кореспондент РБК-Україна.

"До тих пір поки не буде забезпечена законна і конституційна робота парламенту, ми не дамо йому працювати ... Сьогодні в ході переговорів ми ставили питання про вибори в Києві, але депутати Партії регіонів знову заявили нам, що вони будуть розглядати це питання тільки після рішення КСУ ... Але ми розуміємо, що питання виборів у Києві - політичне питання, це питання виключно до Банкової", - заявив він.

При цьому перший заступник голови фракції "Удар" Віталій Ковальчук додав, що Президент України повинен дати оцінку вчорашнім подіям: "Ми заявляємо про те, що рішення у вигляді законів і постанов повинні прийматися у стінах парламенту ... Дивно, чому Президент України до цих пір не дав оцінку вчорашнім подіям на Банковій ... Наша позиція залишається незмінною: всі рішення, прийняті в комітетах на Банковій - переголосувати".

Читайте також: Вимоги опозиції для розблокування Ради: Вибори в Києві, скасування пенсійної реформи, відставка Кабміну.