ua en ru

Новий склад Єврокомісії сьогодні приступає до роботи

Новий склад Єврокомісії сьогодні приступає до роботи
Новий склад Європейської комісії на чолі з Жаном-Клодом Юнкером починає роботу сьогодні, 1 листопада.

Новий склад Європейської комісії на чолі з Жаном-Клодом Юнкером починає роботу сьогодні, 1 листопада, передає Deutsche Welle.

Єврокомісари на чолі з президентом і сім'ю віце-президентами Єврокомісії протягом п'яти років будуть керувати внутрішньою політикою Євросоюзу та визначати напрями зовнішньої політики.

Нагадаємо, Європейський парламент схвалив новий склад Європейської комісії 22 жовтня.

Новим комісаром Євросоюзу з питань європейської політики сусідства і переговорів про розширення став Йоханнес Хан, який представляє Австрію.

При цьому міністр закордонних справ Нідерландів Франс Тиммерманс, який буде займатися правовими питаннями, призначений першим віце-президентом Єврокомісії.

Також заступниками майбутнього президента Єврокомісії, представника Люксембургу Жана-Клода Юнкера стають комісари: з бюджетом і людських ресурсів Крісталіна Георгієва (Болгарія), з енергетичних питань Марош Шефкович (Словаччина), з питань зайнятості та економічному зростанню Юрки Катайнен (Фінляндія), євро та соціального діалогу Валдіс Домбровскіс (Латвія), по цифровим технологіям Андрус Ансіп (Естонія). Колишній комісар ЄС з питань енергетики Гюнтер Еттінгер (Німеччина) у новому складі Єврокомісії буде відповідати за питання цифрової економіки і суспільства.