ua en ru

Жоден суддя України поки не люстровано, - голова Ради суддів

Жоден суддя України поки не люстровано, - голова Ради суддів

В Україні в рамках люстрації поки ще не звільнений жоден суддя. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявила голова Ради суддів України Валентина Симоненка.

"У більшої частини суден перевірка суддів розпочалася з 1 грудня 2014 р. Що стосується звільнень, то можу сказати, що на сьогодні жоден суддя не звільнений. Тому що навіть при наявності рішення про звільнення судді Вища рада юстиції не працює. Верховна Рада тільки нещодавно почала приймати рішення про звільнення і те суддів у відставку", - заявила Симоненко.

Симоненко також повідомила, що в даний момент тривають перевірки суддів, зокрема їх декларацій та відповідності способу життя доходам.

"Поки такі перевірки не закінчаться, ми не зможемо сказати, скільки суддів потраплять під люстрацію в рамках закону "Про очищення влади". Безумовно, потрібно сказати, що під дію закону підпадають судді, які розглядали справи щодо учасників Майдану", - додала голова Ради суддів.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України створило робочу групу з доопрацювання закону України № 1682-VII "Про очищення влади" (люстрації).