ua en ru

На заході України 16-26 вересня пройдуть спільні з США військові навчання

На заході України, поблизу кордону з Польщею, відбудуться навчання Збройних сил України спільно з США та їх союзниками, в яких візьмуть участь понад 1 тис. військовослужбовців із західних країн.

На заході України, поблизу кордону з Польщею, відбудуться навчання Збройних сил України спільно з США та їх союзниками, в яких візьмуть участь понад 1 тис. військовослужбовців із західних країн, передає Reuters.

Повідомляється, що навчання, які будуть носити найменування Rapid Trident ("Швидкий тризуб"), відбудуться 16-26 вересня. НАТО розглядає їх як свідчення підтримки України з боку альянсу без прямого військового втручання в конфлікт.

Навчання проходитимуть у Яворівському навчальному центрі. Вони були спочатку заплановані на липень, але відкладені через кризу в східній частині країни.

НАТО активізували військову діяльність на території східноєвропейських союзників після анексії Криму Росією в березні. Як очікується, альянс візьме на саміті в Уельсі на цьому тижні, рішення про створення сил швидкого реагування з декількох тисяч військовослужбовців.

Крім того, США на заміну більш легко збройних сил десантників направлять танки і 600 чоловік особового складу в Польщу, Естонію, Латвію та Литву для спільних маневрів у жовтні.

Rapid Trident являє собою першу значну акцію по розгортанню американських сил в Україні з моменту виникнення кризи.