ua en ru

Мін'юст України має намір після рішення суду за позовом проти "Російської єдності" визначитися з позовами про заборону інших партій

Міністерство юстиції України має намір після рішення суду за позовом про заборону партій "Руська єдність" і "Руський блок" визначитися з позовами про заборону інших партій.

Міністерство юстиції України має намір після рішення суду за позовом про заборону партій "Руська єдність" і "Руський блок" визначитися з позовами про заборону інших партій. Про це журналістам заявила заступник міністра юстиції Ганна Онищенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми подивимося на практику, яку сформує суд. Нам потрібно розуміти, чи дійсно наші суди готові підтримувати позицію Міністерства юстиції, яке, керуючись тими доказами, які ми всі бачимо в Інтернеті, по телебаченню, чи готові суди забороняти ці партії, які абсолютно незаконно здійснюють свою діяльність, намагаються розпалити ворожнечу між людьми", - сказала Онищенко, відповідаючи на питання, чи буде Мін'юст звертатися до суду щодо заборони Партії регіонів і Компартії.

Вона підкреслила, що тільки Мін'юст має право подати в суд позов про заборону тієї чи іншої політичної партії.

"Згідно із законом про політичні партії таким правом дійсно наділене Міністерство юстиції України як єдиний орган державної влади, який реалізує політику в справі об'єднань громадян", - сказала Онищенко.

Нагадаємо, раніше партія "Свобода" заявила, що вже звернулась до Мін'юсту щодо заборони КПУ.

Окружний адміністративний суд міста Києва оголосив перерву у засіданні щодо заборони партій "Русское единство" і "Русское единство" до 16:00 24 квітня.

Лідером партії "Русское единство" є самопроголошений прем'єр Криму Сергій Аксьонов.