ua en ru

Меркель не бачить підстав для скасування санкцій проти Росії

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що поки не бачить підстав для пом'якшення або скасування санкцій проти Росії.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що поки не бачить підстав для пом'якшення або скасування санкцій проти Росії. Про це вона заявила в понеділок, 29 вересня, після зустрічі з прем'єр-міністром Фінляндії Александером Стуббом в Берліні, передає Deutsche Wellе.

"На жаль, ми дуже далекі від цього", - повідомила вона.

За словами глави Меркель, ситуація в Східній Україні поки що не є задовільною. "Не вистачає захисту кордону, контролю, буферних зон. Це мінімальні вимоги для того, щоб переосмислити ситуацію та скасувати санкції", - пояснила Меркель

Канцлер додала, що в регіоні необхідні дотримання режиму припинення вогню, а також проведення вільних виборів за участі спостерігачів ОБСЄ. Крім того, підкреслила Меркель, необхідні гарантії того, що Москва більше не має окупаційних претензій.

За її словами, енергетична політика Німеччини і ЄС повинна бути переосмислена на середньострокову перспективу, "повне відсікання залежностей" не є самоціллю. Більш важливою, за словами канцлера Німеччини, є "кооперація в цій галузі на ґрунті обопільного інтересу".

Нагадаємо, нові санкції Європейського союзу проти Російської Федерації офіційно набули чинності 12 вересня.