ua en ru

Мамнун Хуссейн обраний Президентом Пакистану

Кандидат від правлячої партії країни "Пакистанської мусульманської ліги" Мамнун Хуссейн сьогодні був обраний 12-м Президентом Пакистану. Про це повідомляє Al-Jazeera з посиланням на місцеве телебачення.

Новим президентом Пакистану обраний Мамнун Хуссейн - кандидат від Пакистанської мусульманської ліги, передає Al Jazeera. Саме ця партія, очолювана прем'єром країни Навазом Шаріфом, перемогла на парламентських виборах у травні цього року.

Президента, посада якого в Пакистані носить переважно церемоніальний характер, обирали депутати обох палат парламенту і чотирьох провінційних асамблей.

На даний момент відомо, що за 73-річного Хуссейна проголосували 277 депутатів Національної асамблеї (нижня палата), 64 депутати асамблеї провінції Сінд, 41 депутат асамблеї Хайбер-Пахтунхвb і 55 від Белуджистану. Очікуються результати з сенату і асамблеї Пенджабу, проте вже зараз можна говорити, що Хусейн став 12-м Президентом країни.

Суперником Хуссейна на виборах був колишній суддя Вахіуддін Ахмед, висунутий опозиційною партією "Пакистан Техрік-е-Інсаф" ("Рух за справедливість", ПТІ). За попередніми даними, за нього проголосували 34 члена Нацасамблеї, 5 депутатів асамблеї Сінда, 59 від Хайбер-Пахтунхви, 1 від Белуджистану.

Обраний сьогодні Хуссейн змінить на посту глави держави Асіфа Алі Зардарі, чий п'ятирічний строк закінчується у вересні цього року.

Раніше повідомлялося, що очолювана Зардарі Пакистанська народна партія, яка програла вибори в травні, бойкотувала голосування.

Читайте також: Найбільша опозиційна партія Пакистану оголосила про бойкот виборів Президента країни

Нагадаємо, в ніч напередодні президентських виборів бойовики руху "Талібан", озброєні гранатометами та мінометами, атакували в'язницю в місті Дера-Ісмаїл-Хан на північному заході Пакистану. При штурмі були звільнені близько 300 заарештованих раніше бойовиків.