ua en ru

Найбільша опозиційна партія Пакистану оголосила про бойкот виборів Президента країни

Основна опозиційна партія Пакистану в п'ятницю, 26 липня, оголосила про бойкот президентських виборів на знак протесту проти зміни дати виборів. Про це повідомляє агентство "Сіньхуа".

Раніше в Пакистані президентські вибори були призначені на 6 серпня, але Верховний суд країни переніс дату виборів на 30 липня за клопотанням правлячої партії "Пакистанська мусульманська ліга" (ПМЛ).

Причиною звернення ПМЛ до Верховного суду з клопотанням про перенесення дати виборів стало збіг спочатку встановленої дати з кінцем місяця Рамадан, коли багато пакистанців збираються здійснити паломництво до Саудівської Аравії.

Читайте також: У Пакистані політика підозрюють в отруєнні 22 осіб

Пакистанська народна партія висунула заперечення щодо вироку Верховного суду і заявила, що її голос в суді не був почутий. "Одностороннє рішення суду не залишає нам інших варіантів, окрім як бойкотувати вибори і виборчий процес", - сказав лідер партії.

Слід зазначити, що бойкот з боку опозиційної партії може призвести до створення політичної напруженості між правлячою партією і опозицією в країні.