ua en ru

Лавриновича пропонують призначити членом ВРЮ за квотою ВР, незважаючи на те, що він вже є членом ВРЮ як міністр

Міністра юстиції України Олександра Лавриновича пропонують призначити членом Вищої ради юстиції за квотою Верховної Ради України (ВР), незважаючи на те, що він вже є членом ВРЮ як міністр. Про це на своєму Facebook повідомив нардеп від "Батьківщини" Леонід Ємець. Ємець припустив, що це означає, що Лавриновича можуть звільнити з посади міністра юстиції.

За дорученням спікера ВР Володимира Рибака комітет Ради з питань верховенства права та правосуддя розгляне кандидатуру Лавриновича на одну з посад у ВРЮ.

Спікер подав кандидатуру Лавриновича відповідно до вимог законодавства.

Нардеп від Партії регіонів Володимир Олійник підтвердив РБК-Україна інформацію про подання Лавриновича у ВРЮ за квотою парламенту. Відповідаючи на запитання про можливість звільнення Лавриновича, Оліник сказав: "Прогнозувати що як і коли, я вважаю, що це буде з мого боку некоректно, оскільки це виняткова компетенція Президента України, кадрові питання. Опозиція собі може дозволити різні вільнодумства, а я повинен з повагою ставитися до лідера нашої держави, який має виключну компетенцію щодо кадрових призначень ... Сьогодні є пропозиція (призначити його) за квотою Верховної Ради. Гідна кандидатура, я підтримую - досвідчений юрист, спокійний і зважений. У цьому відношенні я тільки так оцінюю це рішення (комітету)", - сказав Олійник.