ua en ru

Кожара: Україна обговорить питання фіндопомоги України з Кетрін Ештон

Міністерство закордонних справ України обговорить питання фінансової допомоги України під час візиту верховного представника Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон.

Міністерство закордонних справ України обговорить питання фінансової допомоги України під час візиту до України верховного представника Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон. Про це сьогодні на прес-конференції заявив в.о. міністра закордонних справ України Леонід Кожара, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми очікуємо приїзду Кетрін Ештон в Київ. Ми будемо обговорювати ці питання (питання фінансової допомоги)", - заявив Кожара.

Він зазначив, що питання фінансової допомоги не раз обговорювалося не тільки з США, але і з ЄС, однак поки немає конкретних пропозицій.

"Я чув цю заяву пана Яценюка (лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявляв, що ЄС готовий виділити Україні 15 млрд дол.) і не можу його коментувати, тому що зі мною такі розмови не проводилися. Ми найближчим часом очікуємо на візит в Україну Кетрін Ештон, і вона, можливо, оголосить про це більше. Але я хочу сказати, що за ці роки переговорів, які були з ЄС щодо угоди про асоціацію, ЄС так і не зміг чітко сформулювати, яка допомога може бути надана Україні в процесі імплементації угоди про асоціацію", - зазначив Кожара.

У той же час він повідомив, що найближчим часом у Брюсселі буде обговорюватися дорожня карта України та ЄС: "Уряд готує також свої пропозиції (щодо дорожньої карти щодо імплементації УА). Ми очікуємо, що найближчим часом українська делегація обговорить питання дорожньої карти безпосередньо з представниками ЄС у Брюсселі".

Нагадаємо, планується, що Ештон відвідає Україну цього тижня.