ua en ru

Королевська пропонує штрафувати депутатів за пропуск засідання ВР та обмежити їх закордонні поїздки

Міністерство соціальної політики України ініціює розгляд Кабинетом міністрів України проекту закону, відповідно до якого кількість поїздок, допустимих для народного депутата протягом року за рахунок держави не повинно перевищувати 50 поїздок, а за пропуск пленарного засідання парламентарій повинен буде заплатити штраф у розміні одного прожиткового мінімуму . Про це на сьогоднішній прес-конференції заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами, така пропозиція вже була підтримана Міністерством фінансів, проте поки не підтримана іншими міністерствами.

"Ми вже відіслали в усі міністерства, (проект цієї пропозиції), але крім Мінфіну ніхто не відповів... Це скасування пільг народних депутатів..., наприклад, зараз нардеп може літати, їздити (за кордон) у справі і без діла скільки завгодно разів. Але ми там (у законопроекті) чітко говоримо: 50 разів в обсязі кошторису під цільове фінансування на рік і не більше", - заявила Королевська.

Крім того, за її словами, цим документом передбачено введення штрафів у розмірі одного прожиткового мінімуму за пропуск депутатом пленарного засідання.

"Ми зараз умовляємо депутатів, як маленьких діток, приходити на засідання. Не прийшов - заплати за це штраф. Ми стимулюємо депутатів приходити на роботу", - підкреслила Королевська.

Читайте також: ПР планує виключити із фракції у ВР трьох депутатів-прогульників, - джерела (відео)