ua en ru

Комісія Київради підтримала відновлення райрад у Києві

Постійна комісія Київської міської ради з питань регламенту та депутатської етики сьогодні, 26 грудня, підтримала ініціативу про відновлення районних рад у столиці. Про це повідомили у прес-службі Київради.

Члени комісії на засіданні одностайно підтримали проект рішення "Про управління районами в місті Києві".

"Це наступний крок у реальному відтворенні районних у місті Києві рад, які є важливими, особливо в умовах децентралізації", - заявив депутат Київради, голова комісії з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків Олександр Бродський.

Зазначимо, що проект рішення буде винесено на розгляд Київради на пленарне засідання, яке відбудеться у другій декаді березня.
Бродський також повідомив, що у Верховній Раді вже є законопроект про створення у столиці райрад. Він зазначив, що досі було чотири подібних законопроекти, які об'єднали в один.

У випадку, якщо депутатський корпус міської ради підтримає рішення про відтворення райрад, протягом місяця після прийняття рішення робоча група, у складі якої представники всіх постійних комісій Київради, опрацює механізм відтворення райрад і їх функції і повноваження.

Раніше Київрада закликав Кабмін сприяти відновленню в Києві райрад.

Як повідомлялося, мер Києва Віталій Кличко прогнозував проведення виборів до райрад столиці у 2016 р.

Нагадаємо, райради в Києві були ліквідовані у 2010 році.