ua en ru

Кабмін розпорядився закрити пункт пропуску "Ізварине"

Кабінет міністрів України розпорядився закрити пункт пропуску "Ізварине" в Луганській області на кордоні з Росією.

Кабінет міністрів України розпорядився закрити пункт пропуску "Ізварине" в Луганській області на кордоні з Росією. Про це РБК-Україна повідомив помічник начальника Державної прикордонної служби України Сергій Астахов.

"Вже є таке розпорядження про припинення роботи пункту пропуску "Ізварине", - заявив Астахов.

Своєю чергою, як повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України, 23 червня 2014 р. Кабінет міністрів України прийняв рішення про припинення руху в пункті пропуску для міжнародного автомобільного сполучення "Ізварине", розташованого у Луганській області, "керуючись частиною першою статті 10 Угоди між урядом України і урядом Російської Федерації про пункти пропуску через державний кордон між Україною і Російською Федерацією".

Нагадаємо, вранці 24 червня начальник прес-служби Держприкордонслужби України Олег Слободян повідомив, що прикордонний пункт "Ізварине" знаходиться поза контролем української влади.

За даними ЗМІ, пункт захоплений сепаратистами, які здійснюють через нього пропуск з/на територію України.

23 червня о 12:00 представник інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Володимир Чеповий повідомив, що "українська кордон на замку". "У нас є вогневий контроль усього кордону. У такому режимі ми контролюємо вогневим методом. Це означає, що кордон зараз на замку. Головний акцент, що техніка точно не може переміщуватися", - заявляв Чеповий.

Нагадаємо, вночі 21 червня бойовики атакували пункт пропуску "Ізварине" в Луганській області, в результаті чого було поранено шестеро українських і один російський прикордонник. Незабаром українські прикордонники, які з боєм відступили на територію РФ, повернулися до України.

Як повідомлялося, прокуратура Південного регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на пункт пропуску "Ізварине".